Juha od škarpine

 

Kada se juha skuha, stavite u nju očišćenu i na komade izrezanu škarpinu i pospite sitno sjeckanim peršinom.

 

Sastojci:

- 600 g škarpine
- 2 veće mrkve
- 1 žlica koncetrata rajčice
- 1 glavica crvenog luka
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 stručak peršina
- 2 lovorova lista
- sol, papar
- papar u zrnu
- 3 žlice riže

Priprema:

Škarpinu očistite, operite u hladnoj vodi i stavite kuhati u lonac s hladnom vodom. U vodu dodajte lovorov list i papar i zrnu. Kuhajte dok se škarpina ne skuha. Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk, mrkvu te pirjajte na laganoj vatri nekoliko minuta.

Zatim dodajte nasjeckani češnjak, koncentrat rajčice, peršin, rižu, kratko propirjajte i zalijte s temeljcem u kojem se kuhala škarpina. Popaprite i zasolite juhu i kuhajte je dok se povrće, odnosno riža ne skuha.